ГЕРБ иска: Общински жилища за избягалите българи от Украйна

Предлага още обезщетение за безработица, езикови курсове
Обновена: 2 мар 2022 12:57 | 2 мар 2022 12:54, Камелия Цветанова
61
ГЕРБ иска: Общински жилища за избягалите българи от Украйна
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внася промени в Закона за убежищата и бежанците заради избягалите от Украйна хора с български произход или българско самосъзнание.

Още по темата
От партията настояват те да бъдат настанявани в общински или държавни жилища.

"Идеята е тези граждани, които са българи, да могат да се обръщат към консулите или към областите управители и кметовете за подаване на искане за убежище и транспортирането им до България да е за сметка на българския бюджет. При пристигането си да бъдат наставяни веднага в общински или държавни жилища, или в частни, като държавата да поеме разходите. Те трябва да получават право на убежище по облекчен ред, което ще зависи от администрацията на президента и призоваваме администрацията на президента бързо да разглежда молбите за убежище", обясни Радомир Чолаков.

От ГЕРБ предлагат още избягалите от Украйна да не кандидатстват за право на труд, а да го получават веднага, както и да кандидатстват за помощи за безработни като български граждани.

"Децата да бъдат настанени в детски ясли и градини, да посещават езикови курсове за сметка на държавния бюджет“, каза още Чолаков.

ГЕРБ предлага мерките да важат за срок от 18 месеца.

Маноил Манев допълни, че има сигнали от много българи, които са живели в Украйна, че някои членове на семействата им са отдавна в процедура за издаване на гражданство.

Призоваваме президентството да извади всички молби, които са на българи, живеещи в Украйна и да им оправят документите възможно най-бързо", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: УкрайнаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80 % от така наречените бежанци ,обраха черноморието ,леле колко са глупави )
40
0
 
6
 
! Отговори
реалист преди 2 години
герб продадоха всички общински жилища на себе си , а сега дайте подслон. мноого нагли .
39
0
 
5
 
! Отговори
До оня, преди 2 години
дето искал национализиране и настаняване на бежанци. Бъди готов да се изнасяш и от твоето жилище,.ако не искаш да те подпалят, или да ти се срути блока върху умната кра.туна. Освен ако не си свикнал да живееш в кат.ун.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не обичам ГЕРБ, но това предложение ми харесва. Нека тези хора да ги заселят в Кърджали, Хасково, Шумен, Разград и Търговище и да повдигнат % на българите там !
37
1
 
15
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКИ боклуци преди 2 години
Искам да задължат със закон, всеки член на партия ГЕРБ да прибере, да отглежда и храни за минимум 18 месеца по едно украинско семейство! Ако откажат нека имотите се конфискуват в полза на държавата и да се раздадат на нуждаещи се!
36
0
 
1
 
! Отговори
koi преди 2 години
kogo 6e qde txpata iwa drujbenska
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ги канонизирайте. Пък местните кучета ги яли.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви Общински жилища , направо в Хетелите на Пампорово , и без тва са празни заради Пандемията
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много точно ....явно няма места или САС привелегии от другите ,но изгонете брадатите рошави ромове от кол и въже и там настанете украйци ,то не може хоби в София или Варна Бургас Поморие ,на моренцето
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците навсякъде се подслоняват в бежански лагери. Не са в хотели или държавни жилища. Не знам кое вече е по-опасно....войната или популизма на бг политиците, който ден след ден става все по-извратен
31
1
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
*** постоянно трият за условията на сир бежанци в -бгЖивеят в пьти по добре от раб бьлгарин
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те не си перат дрехите - прането им се извозва на пералня и им се докарва чистичко всеки път- разполагат със собствено жилище- разполагат с климатик във всяка стая- не плащат тока, който ползват- не плащат водата, която ползват- не плащат здравните осигуровки, които имат- не плащат интернета, който ползват- не плащат за нищо, защото ние им го плащаме- 80% от тях не са сирийци, т.е. не са истински бежанци, а ни ги натрисат съвсем съзнателно- идентифицират ги без да имат документи за самоличност, а само по "честна дума"- сред тях има доказано терористи, така и "спящи клетки"
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A българите дето нямат нищо, защо не помогнат на тях първо....
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В хасиендата на банкянския папуняк могат да се настанят доста хора. И пари има ,и храна,и дръвца,а за кюлчета да не говорим. Тъкмо няма да е сам като скот.
27
0
 
6
 
! Отговори
Сир бежанци в бг преди 2 години
Цялото разследване на българска телевизия, можете да гледате ето тук!.
26
2
 
17
 
! Отговори
Сир бежанци в бг преди 2 години
Вижте как охраняват границата ни с Турция (Снимки) Бежанците масово отказват да работят - 1000 лева ги нямат за пари Само петима от 9768 бежанци работят, останалите искат още повече социални помощи Бежанците си купиха скъпи телефони и таблети, получиха безплатен интернет от Държавата (Снимки) Източник: Още 10 хиляди нелегални имигранти се готвят да нахлуят Брюксел притиска България: Бежанците само при вас! ООН притиска България: Махнете си оградата по границата!
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз искам да конфискуваме откраднатите милиарди от гербавите и да ги раздадем на бедните.Ще има и за бежанците.
24
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национализирайте празните жилища в България. Само в София има 200 000. В тях спокойно могат да бъдат заселени бежанци и социално слаби роми.
23
1
 
23
 
! Отговори
мак преди 2 години
Наскоро хотелиерите обещаха да приютят бежанци в хотелите си, така че да не се ослушват и да действат. С общинските жилища е друга работа, сигурно много българи чакат да получат такова жилище, а сега ще изпаднат от листите.
22
0
 
22
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Ми те и сирииците добре си живяха докато работехме за без париДьржавата им отпускаше по -1200 лв на човек за издрьжка в бьлгарияМа дори и те не стояхаПреди да заминат барове хотели публични домове казина бяха пьлни сьс сириици около орлов мостБьлгари почти нямаше